Het opzetten en online passen gaat met behulp van een virtuele spiegel. Het aanpassen van welk montuur dan ook, gaat als volgt;

Met webcam: U hoeft alleen maar te klikken op het webcam-icoontje linksboven de virtuele spiegel. Dit gedeelte functioneert nu als een echte spiegel. Als u zichzelf kunt zien op het scherm, kiest u een bril en wordt deze meteen virtueel op uw gezicht geplaatst.

Voor een optimaal resultaat, heeft u een high definition webcam nodig en voldoende belichting. Uw afstand ten opzichte van de webcam dient 35 à 50 cm te zijn. Het programma zal het gezicht, de pupillen en de mond herkennen. Met deze gegevens, zal het programma de geselecteerde bril perfect positioneren op uw gezicht, zelf als u zich beweegt. U kunt verschillende monturen uitproberen. Elke keer zal er ook een foto worden genomen. Vervolgens kunt u maximaal zes brillen met elkaar vergelijken. U kunt deze foto’s downloaden op uw computer, ze versturen via e-mail of ze delen met vrienden.

Zonder webcam: Upload uw eigen foto’s. Deze portretten moeten geschikt zijn: van voren genomen en niet te donker. Als dit gedaan is, zal de spiegelfunctie op dezelfde manier te gebruiken zijn als bij de webcam.