Jouw Gids voor het Verzorgen en Schoonmaken van Jouw Bril

Voor iedereen die de wereld door een bril bekijkt, we weten hoe vervelend het is als je die vreselijke krassen op je glazen krijgt. En alsof dat nog niet genoeg was, zijn de glazen ook nog eens erg duur. Daar bovenop komt de prijs voor het montuur, wat het nogal een investering maakt. Daarom moeten we onze bril ook niet gelijk weggooien als er krassen op komen. Daarom zijn wij hier om jou te redden!

2. Zacht wrijven met witte azijn

Het is een ingrediënt in de keuken, maar azijn is ook een fantastisch schoonmaakproduct.Je kunt het ook gebruiken om je bril schoon te maken, zodat jij weer goed kunt zien! Je hoeft alleen maar wat bakpoeder (komt weer goed van pas) te mixen met azijn, en even te wachten tot het schuim is opgelost. Zodra dat klaar is, kun je met een zacht doekje de mix met een ronde beweging inwrijven, om zo van die akelige krassen af te komen.

4. Breng non-gel Tandpasta aan

Tandpasta bevat microscopische abrasieve deeltjes die de buitenlagen kunnen afbreken en polijsten, en is daarom bij uitstek handig voor het verwijderen van krassen van jouw bril. Gebruik een zacht doekje en wrijf de tandpasta heen en weer, in plaats van een draaiende beweging. Dit is om te voorkomen dat de sterke abrasieve werking de buitenlagen verwijdert en zo de lens beschadigd. Was de bril daarna met warm water, en voltooi het geheel met een microvezeldoekje, verwijder hiermee alle overgebleven vingerafdrukken en tandpastaresten.

5 simpele trucjes voor thuis om je bril schoon te houden

Stap #1 : Maak je bril schoon met koud water

Afspoelen is de eerste en belangrijkste stap voor het schoonhouden. Dit is van toepassing op je handen en je bril. Was je handen voordat je de glazen aanraakt, om er zeker van te zijn dat er geen viezigheid, vet of vuil op komt. Spoel daarna je bril af om al het stof te verwijderen, zo voorkom je krassen als je de bril afneemt met een doekje. Gebruik alleen geen warm water, aangezien dit schadelijk kan zijn voor de coating.

Stap #3 : Laat de bril volledig drogen

Drogen met lucht is het beste, maar als je geen plek hebt om je bril te laten liggen, of je hebt ze direct nodig, droog ze dan af met een gladde, stofvrije doek. Gebruik geen keukenpapier, handdoekjes, servetten of je t-shirt, aangezien dit soort materiaal je glazen gemakkelijk kan beschadigen. Gebruik een microvezeldoek en maak eerst je glazen droog met een draaiende beweging.

5 gemakkelijke manieren om jouw bekraste glazen te herstellen:

1.Gebruik bakpoeder om jouw glazen te herstellen

Als het aankomt op remedies, staat bakpoeder voorop als een van de meest gebruikte producten. Het is niet verwonderlijk dat dit zelfs zo is bij het herstellen van jouw beschadigde glazen. Maak een dikke pasta van water en bakpoeder. Pak daarna een doekje van zacht katoen of wol, en wrijf de pasta erin met een draaiende beweging.

Willen de krassen er niet uit, probeer het dan een paar keer opnieuw. Maak je niet druk, het resultaat mag er wezen!

3. Messing Polijst zonder Aceton

Voordat je dit probeert, kijk wel goed naar de ingrediënten van de polijst. Als het aceton bevat dan is het code rood! Aceton heeft een tegenovergesteld effect van hetgeen dat je wilt bereiken. Als de polijst echter geen aceton bevat, dan moet je dit doen. Breng het aan met een katoenen doek en laat het een paar minuten rusten. Gebruik een schoon doekje om alle overgebleven polijst van de bril af te vegen. Schoon spoelen is in dit geval niet nodig.

5. Autowas (Laatste Uitweg)

Normaal gesproken gebruikt om auto’s mee te polijsten, de schoonmaakwas is een commercieel product dat ook goed werkt om krassen te verwijderen van je brillenglazen. Gebruik een halve eetlepel autowas en een zacht doekje en wrijf het met een draaiende beweging in, tot de krassen verdwenen zijn. Omdat de was zich makkelijk hecht aan stof, moet je misschien meerdere doekjes gebruiken. Haal het overgebleven deel van de was weg met een droog doekje. Gebruik deze methode als een laatste uitweg, aangezien de methodes hierboven veel sneller werken.

Nu dat we dit hebben uitgelegd, laten we kijken naar het voorkomen van krassen.

Stap #2 : Schoonmaken met vloeibare zeep zonder lotion

Voordat je vloeibare zeep gebruikt, moet je zeker zijn dat er geen lotion of andere hydraterende stoffen in zitten, deze zijn namelijk geconcentreerd en kunnen je glazen beschadigen. Zodra je de juiste zeep hebt gevonden, doe dan een klein beetje op je vingertop en wrijf het met een draaiende beweging op de bril. Er zijn al verschillende geschikte soorten vloeibare zeep op de markt, die je het beste kunt gebruiken.

Stap #4 : Wees voorzichtig bij het opbergen van je bril

Als jij je bril niet draagt, zorg er dan voor dat je deze veilig opbergt, zodat het montuur niet buigt of beschadigd raakt. Je kunt de bril opbergen in een beschermend doosje, of in een zakje van microvezel, als je liever niet met het doosje wilt rondlopen. Zorg er ook voor dat de bril niet met de glazen naar beneden op een tafel legt, anders kunnen de glazen bekrast raken. Al jouw Cocoleni brillen komen standaard met een microvezel hoesje. Houd je bril veilig en gebruik dit hoesje als je de bril niet draagt.

Stap #5 : Herhaal het Proces

De laatste stap is simpelweg het herhalen van de stappen hierboven. Als jij je bril wilt onderhouden en deze in perfecte conditie wilt gebruiken, volg dan alle eerdere stappen. Je draag je bril alleen om een perfect en helder zicht te hebben, dus zorg ervoor dat je de bril regelmatig schoonmaakt.

Dat was het dan! Met deze ultieme gids voor het schoonmaken van jouw bril of zonnebril op sterkte, kun je de levensduur van de glazen en het montuur verlengen. En voor de mensen die dermate ernstige krassen hebben die zo niet gerepareerd kunnen worden, is er ook een oplossing. Probeer onze Glazen Vervang Service van Cocoleni, en wij sturen je binnen no-time gloednieuwe glazen toe.

BESTEL NU NIEUWE GLAZEN