Waar rekening mee houden?

Afmetingen van je montuur

Eén van de meestvoorkomende verschillen tussen herenbrillen en damesbrillen, zijn de afmetingen van het montuur. De meeste opticiens en online opticiens zoals COCO LENI, hebben daarom aparte collecties voor heren, dames en kinderen. Echter; alle monturen zijn bij COCO LENI kwalitatief even sterk. Indien je toch liever een groter of kleiner montuur hebt, kan je dus zonder probleem in een andere categorie gaan shoppen. Veel van de monturen die we bij COCO LENI aanbieden zijn daarenboven unisex. Zowel mannen als vrouwen kunnen deze brillen dragen zolang men voor de juiste afmetingen opteert.

Het gezicht van een man is vaak groter dan dat van een vrouw, en ogen en oren staan bij een man verder uit mekaar. Ook is de neus vaak net wat breder, waardoor de neusbrug van het montuur ook breder zal moeten zijn. Wanneer je een montuur kiest, zijn dit allemaal aspecten waar je best even rekening mee houdt. Het is daarom aan te raden om steeds eerst op de afmetingen van het montuur te filteren. Hoe je precies de juiste maat kiest, kan je hier lezen.

Vorm van je montuur

Bij het kiezen van een bril is de vorm net zo belangrijk als de afmetingen. Waar de éne persoon net heel goed staat met een bepaalde vorm en afmeting, kan een bepaald montuur minder mooi ogen bij iemand anders. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met de vorm van je gezicht wanneer je de vorm van je montuur kiest.

Bezoek dan ook zeker onze keuzehulp gids “Welke vorm van montuur kiest ik?”. We leggen je daar graag uit waar een opticien onder meer rekening mee houdt, en hoe je dit zelf ook kan doen. Zo zal je daar bijvoorbeeld leren dat iemand met een “ovalen” gezichtsvorm haast ieder montuur kan dragen, waar iemand met een eerder “rond” gezicht best voor rechthoekige of aviator monturen kiest. Bezoek dan ook zeker onze gids om hier meer over te lezen.

Kleur van je montuur

Welke kleur je precies kiest, is grotendeels persoonlijke voorkeur. In tegenstelling tot de afmetingen en vorm van het montuur, zijn er geen algemene aanbevelingen hierover. Kijk vooral naar wat je leuk vindt, en wat mooi staat bij de kleur van je ogen en huid. Daarenboven zijn er steeds meer mensen die meer dan één bril hebben, en dankzij COCO LENI’s scherpe prijzen kan je zonder probleem voor iedere outfit de bijpassende bril hebben.

Toch nog vragen?

Dan staat ons team altijd voor je klaar! Stuur ons dan ook gerust even een berichtje via service@cocoleni.nl