Vaak gestelde vragen

Bestellen

Wij helpen u graag, u hoeft alleen maar te bellen naar +31 85 888 3637. Ook kunt u ons uw recept faxen of mailen. We bekijken de details en verwerken deze in uw account.
Categories: Bestellen, Brilrecept
Voorafgaand aan de verzending, stelt COCOLENI.nl uw bril zorgvuldig bij. Mocht u toch een aanpassing willen, dan kan u steeds bij uw lokale opticien binnenlopen. Deze service is over het algemeen gratis.
Category: Bestellen
In dat geval, zult u BRILLARO.de z.s.m. moeten inlichten. Dit kan telefonisch op +31 85 888 3637 of per e-mail naar service@cocoleni.nl. Aangezien wij binnenkomende bestellingen snel behandelen, is het belangrijk dat u ons zo snel mogelijk op de hoogte stelt van de vergissing. Deze correcties moeten steeds binnen 24u doorgegeven worden, want daarna kunnen wij de productie van uw bril niet meer annuleren.
Category: Bestellen
In dat geval kunt u contact opnemen met COCOLENI.nl binnen 6 uur na de bestelling. We weten hoe frustrerend misverstanden kunnen zijn. Om deze reden past COCO LENI enkelvoudige glazen (alleen volledige of randloze monturen) gratis aan binnen maximaal 30 dagen na de eerste bestelling.
Mogelijk ontvangt u zelfs 50% korting op de totale kosten van uw nieuwe kwaliteitsglazen!
Category: Bestellen
U kunt uw bestelling volgen door te klikken op Status en uw e-mail en bestelcode in te vullen. U kunt telefonisch contact opnemen met COCO LENI via +31 85 888 3637 of e-mailen naar: service@cocoleni.nl
Category: Bestellen
Orders die op weekdagen voor middernacht CET geplaatst worden, worden in de meeste gevallen binnen zeven werkdagen verstuurd. Let wel; bij bepaalde opties kan dit wat langer duren. (zie hieronder)

Voor bifocale glazen, progressieve glazen, transitieglazen, over-powered voorschriften en getinte zonnebrillen moet u op ongeveer 4 extra werkdagen rekenen vooraleer deze verstuurd kunnen worden.

Voor alle randloze monturen moet u op ongeveer 5 extra werkdagen rekenen.

Wanneer we uw lenzen/glazen vervangen, moet u ervanuit gaat dat het ongeveer 7 werkdagen duurt nadat we uw montuur hebben ontvangen.

Brilrecept

Oogartsen, optometristen en opticiens bepalen de sterkte van uw bril. Vraag hen om een goed leesbaar recept. Vaak staat de sterkte van uw glazen hierop of op de factuur genoteerd.
Category: Brilrecept
Wij helpen u graag, u hoeft alleen maar te bellen naar +31 85 888 3637. Ook kunt u ons uw recept faxen of mailen. We bekijken de details en verwerken deze in uw account.
Categories: Bestellen, Brilrecept
Uiteraard. Gelieve tijdens de bestelling aan te geven wat uw prismacorrectie is. Een kleine meerprijs zal in rekening worden gebracht voor prismaglazen.
Categories: Brilrecept, Lenzen
Verzeker u ervan dat het recept bedoeld is voor een bril. Recepten voor contactlenzen kunnen niet gebruikt worden voor een bril op sterkte.
Category: Brilrecept

Fotochromatisch glazen

Ja, deze twee soorten glazen zijn in essentie gelijk. Dit type glas kleurt mee, afhankelijk van de hoeveelheid UV-licht in de omgeving.
Fotochromatische glazen zijn verkrijgbaar voor brillen op sterkte en zonnebrillen. Indien gewenst, heeft u voortaan genoeg aan slechts één bril. Het onhandige wisselen van brillen is dankzij fotochromatische glazen verleden tijd. Welke keuze u ook maakt, u zal steeds over een optimale UV-bescherming beschikken.
De meeste onder ons hebben de routine om hun huid meteen te beschermen wanneer ze zich blootstellen aan zonlicht. Echter, vaak worden de ogen vergeten, terwijl ook deze zeker bescherming kunnen gebruiken. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat op lange termijn het onbeschermd blootstellen aan zonlicht kan leiden tot leeftijdsgebonden gezondheidsproblemen zoals cataract en maculadegeneratie. Beiden hebben een negatieve invloed op het zicht. De meeste oogartsen raden daarom aan dat alle mensen hun ogen voortdurend beschermen tegen schadelijk UV licht, liefst al vanaf een jonge leeftijd.
Ja; COCO LENI’s fotochromatische glazen beschermen 100% tegen zowel UVA en UVB stralen.
Ja; onze fotochromatische glazen reageren bijzonder snel op wisselende lichtomstandigheden, en zullen dan ook meteen verduisteren wanneer je bijvoorbeeld plots fel zonlicht hebt.
Wanneer u buiten bent, zullen fotochromatische glazen gaan verduisteren afhankelijk van de hoeveelheid UV straling. Hoe feller de zon, hoe hoger de hoeveelheid UV stralen en dus hoe donkerder de fotochromatische glazen worden. Fotochromatische glazen verbeteren daarom uw zicht door komaf te maken met te schitterend licht in alle mogelijk lichtomstandigheden – van erg zonnige dagen tot bewolkte dagen en alles tussenin. Fotochromatische glazen zijn daarom ideaal voor dagelijks gebruik buitenshuis. Toch zijn er bepaalde omstandigheden waarin een extra zonnebril voordelig is. Hoge temperaturen kunnen bijvoorbeeld een effect hebben op de werking van de fotochromatische glazen, waardoor ze soms niet zo donker worden als een zonnebril. Daarnaast moet u er rekening mee houden dat deze glazen reageren op UV straling. Wanneer uw autoruit bijvoorbeeld UV straling weert, bestuurt u de wagen beter met een zonnebril.
Zonder twijfel. Doordat fotochromatische glazen zich aanpassen aan ieder verschil aan hoeveelheid licht, helpen ze voortdurend. Je zicht wordt zo verbeterd doordat felle schitteringen worden afgeremd, een beter contrast wordt bekomen en het makkelijker is om in bepaalde lichtomstandigheden objecten van mekaar te onderscheiden. Met fotochromatische glazen ziet u dus beter in alle mogelijk lichtomstandigheden.
Wanneer je op zoek bent naar een beter brillenglas dan het klassieke brillenglas, dan zijn fotochromatische glazen zonder twijfel wat je zoekt. Deze glazen zijn helder binnenshuis, en donkerder buitenshuis. Wanneer de lichtomstandigheden veranderen, zullen deze glazen zich erg snel aanpassen en verduisteren tot de optimale tint. Fotochromatische glazen blokkeren daarnaast 100% UVA en UVB stralen, en bieden op die manier een goede en aangename bescherming tegen UV straling. Fotochromatische glazen kunnen daarnaast geleverd worden in verschillende types en designs van brillenglazen; van een hoge brekingsindex tot een breukvast, van enkelvoudige glazen tot progressieve glazen.
Fotochromatische glazen zullen gaan verduisteren wanneer er UV licht op valt. Hoe groter de hoeveelheid UV stralen, des te donkerder de brillenglazen zullen worden. Wanneer er geen of minder UV stralen op de lens vallen, zal de lens automatisch weer helderder en transparanter worden. In de meeste gevallen betekent dit dat fotochromatische glazen donker zijn buitenshuis, en transparant binnenshuis. De meeste gebruikers merken helemaal niets van de overgang, en genieten van hoe naadloos deze glazen overgaan van haast geen licht naar bijzonder fel licht.
De meeste autoruiten die vandaag gemaakt worden, blokkeren UV straling. Omdat fotochromatische glazen net reageren op UV straling, zullen ze vaak niet geactiveerd worden in de wagen. Ze blijven in zo’n geval net zo helder als een klassiek brillenglas.
Ja, fotochromatische glazen kan je steeds dragen, ongeacht de omstandigheden. Je kan ze dagelijks gebruiken en genieten van een beter zicht binnen en buiten, dag en nacht.
Fotochromatische glazen kunnen geleverd worden voor een breed scala aan lenstypes; enkelvoudig, bifocaal, trifocaal, progressief,…

Lenzen

COCOLENI.nl biedt een enorme variatie aan glazen met verschillende brekingsindices. Bovendien beschikken wij over de dunst mogelijke glazen. COCOLENI.nl heeft kleurloze glazen, zonnebrillen, fotochromatische glazen, asferische glazen, polariserende glazen, multifocale glazen met een groot en comfortabel leesgedeelte en nog veel meer keuzes. Bij COCOLENI.nl vindt u steeds de beste aansluiting bij uw persoonlijke voorkeuren.

Daarnaast produceert COCOLENI.nl uitsluitend hoogkwalitatieve monturen, zoals die ook gemaakt worden door welbekende fabrikanten: American Optical, Essilor, Seiko, Sola en Zeiss.
Category: Lenzen

Al onze glazen zijn van een dun en licht kunststof gemaakt. Zonder extra kosten, beschikken onze glazen over een brekingsindex n = 1,56, een krasbestendige verhardingslaag en een UV-400 bescherming. Een anti-reflectiecoating met vuilafstotend lotus-effect kost slechts 0,00 EURO extra per glas.

U kunt eventueel ook kiezen voor extreem dunne brillenglazen, kunststof glazen met een brekingsindex van n = 1,7, of onbreekbare polycarbonaatglazen.

De door BRILLARO.de ontwikkelde software kiest automatisch de juiste glazen die overeenkomen met uw wensen en selectie. Zo zorgt onze techniek ervoor dat de dikte en het montuur altijd juist gecombineerd worden. Op deze manier kunnen wij u een uitgebreide en flexibele keuze aanbieden, niet anders dan bij een conventionele opticien.

COCOLENI.nl brengt gratis een verhardingslaag aan (een krasbestendige laag) en een UV-bescherming. De kosten van andere, aanvullende opties variëren per type bestelling.

Category: Lenzen
Onze gekwalificeerde technici kennen over het algemeen 60% van de oppervlakte toe aan verzicht en 40% aan bijzicht. Als u een andere, persoonlijke aanpassing wenst (bijvoorbeeld voor half randloze brillen; in dit geval is de hoogte van de glazen eenvoudig aan te passen), dan kunt u dit specifieke verzoek aanvragen of noteren in het gedeelte ‘opmerkingen’ op het moment van de bestelling.
Category: Lenzen
Uiteraard. Gelieve tijdens de bestelling aan te geven wat uw prismacorrectie is. Een kleine meerprijs zal in rekening worden gebracht voor prismaglazen.
Categories: Brilrecept, Lenzen
Wij leveren bifocale brillen van het D-segment met een breed leesgedeelte (28 mm) en een scheidingslijn. Daarnaast leveren wij ook glazen met een extra, rond kijkgedeelte zonder scheidingslijn.
Category: Lenzen
Ja, deze twee soorten glazen zijn in essentie gelijk. Dit type glas kleurt mee, afhankelijk van de hoeveelheid UV-licht in de omgeving.
Fotochromatische glazen zijn verkrijgbaar voor brillen op sterkte en zonnebrillen. Indien gewenst, heeft u voortaan genoeg aan slechts één bril. Het onhandige wisselen van brillen is dankzij fotochromatische glazen verleden tijd. Welke keuze u ook maakt, u zal steeds over een optimale UV-bescherming beschikken.

Monturen

COCOLENI.nl vervaardigt monturen van kunststof, metaal, titanium, buigzaam titanium (zij kunnen tegen een stootje en behouden zelfs dan hun oorspronkelijke vorm), designer brillen, zonnebrillen met optische glazen, half randloze monturen en randloze monturen. Onze monturen brengen doorgaans geen allergische reactie teweeg.
Category: Monturen
Het opzetten en online passen gaat met behulp van een virtuele spiegel. Het aanpassen van welk montuur dan ook, gaat als volgt;
Met webcam: U hoeft alleen maar te klikken op het webcam-icoontje linksboven de virtuele spiegel. Dit gedeelte functioneert nu als een echte spiegel. Als u zichzelf kunt zien op het scherm, kiest u een bril en wordt deze meteen virtueel op uw gezicht geplaatst.
Voor een optimaal resultaat, heeft u een high definition webcam nodig en voldoende belichting. Uw afstand ten opzichte van de webcam dient 35 à 50 cm te zijn. Het programma zal het gezicht, de pupillen en de mond herkennen. Met deze gegevens, zal het programma de geselecteerde bril perfect positioneren op uw gezicht, zelf als u zich beweegt. U kunt verschillende monturen uitproberen. Elke keer zal er ook een foto worden genomen. Vervolgens kunt u maximaal zes brillen met elkaar vergelijken. U kunt deze foto’s downloaden op uw computer, ze versturen via e-mail of ze delen met vrienden.
Zonder webcam: Upload uw eigen foto’s. Deze portretten moeten geschikt zijn: van voren genomen en niet te donker. Als dit gedaan is, zal de spiegelfunctie op dezelfde manier te gebruiken zijn als bij de webcam.
Category: Monturen
Ja, dat is mogelijk. Uw bril zal voorzien worden van harde kunststof glazen met UV-bescherming of met vensterglazen zonder optisch effect. Dit is gratis. Selecteer dan tijdens het bestelproces "Trendy Glazen (vlakke glazen)".
Category: Monturen

Progressief glas

In de meeste gevallen zit het verschil in de ouderdom van het progressief design of in het vakmanschap. COCO LENI Free Form progressieve glazen worden ontwikkeld en geproduceerd met state-of-the-art computer- en productietechnieken. Klassieke progressieve glazen zijn vaak nog gebaseerd op verouderde ontwerpen. Dankzij de moderne technieken en designs die wij gebruiken, merk je meteen een verschil in draagcomfort en zichtkwaliteit. Onze Free Form progressieve glazen worden gekenmerkt door erg grote heldere zones en veel minder hinderlijke neveneffecten. Beide kenmerken zal men niet makkelijk terugvinden wanneer men gebruikmaakt van klassieke progressieve glazen.
Bifocale glazen zijn multifocaal, net als progressieve glazen. Bij bifocale glazen is het echter zo dat er een precies afgebakende zone in het glas zit voor zicht dichtbij. Wanneer men hier ook nog eens een extra zone voor zicht op middellange afstand toevoegt, spreekt men van trifocale glazen.
Daar zit het verschil tussen bifocale/trifocale glazen en onze progressieve glazen. Bij bijvoorbeeld een bifocaal glas zit er vaak een duidelijk zichtbare scheidingslijn tussen beide zones. Dit kan erg hinderlijk zijn voor de drager, en ziet er vaak ook niet zo goed uit. Bij onze progressieve glazen zijn deze afbakeningen er niet.
Een progressief brillenglas is eigenlijk een knap stukje optische technologie. De correcties voor dichtbij, middellange afstand en veraf gaan naadloos in elkaar over. Deze glazen gaan dus “progressief” over van veraf tot leesafstand.
Je zicht wordt door je bril uiteraard gecorrigeerd, maar het grote voordeel van onze progressieve brillenglazen is dat je zicht veel natuurlijker is. Overgangen van veraf naar dichtbij verlopen naadloos, zonder dat je een hinderlijke overgang tegenkomt – je zicht is helder en scherp over het gehele visuele gebied.
Stel bijvoorbeeld dat je met de wagen rijdt, dan kan je met progressieve glazen veel makkelijker je dashboard, gps en verkeersborden zien in één, vloeiende oogbeweging.
Het kan inderdaad even aanpassen zijn, al is dit persoonsgebonden. Wanneer je voor het eerst een bril met progressieve glazen opzet, kan het zo zijn dat je even enkele ongemakken ervaart tot je begint te wennen aan deze glazen. Bij de meeste mensen is dit slechts zo voor korte tijd; variërend van enkele minuten tot enkele dagen. Toch melden we eerlijkheidshalve dat sommige gebruikers een wat langer tijd, tot enkele weken, nodig hebben om er volledig aan te wennen. Eénmaal eraan gewend, is er echter niemand die er nog zonder wil.
Fotochromatische glazen kunnen geleverd worden voor een breed scala aan lenstypes; enkelvoudig, bifocaal, trifocaal, progressief,…

Verzending en Levering

Orders die op weekdagen voor middernacht CET geplaatst worden, worden in de meeste gevallen binnen zeven werkdagen verstuurd. Let wel; bij bepaalde opties kan dit wat langer duren. (zie hieronder)

Voor bifocale glazen, progressieve glazen, transitieglazen, over-powered voorschriften en getinte zonnebrillen moet u op ongeveer 4 extra werkdagen rekenen vooraleer deze verstuurd kunnen worden.

Voor alle randloze monturen moet u op ongeveer 5 extra werkdagen rekenen.

Wanneer we uw lenzen/glazen vervangen, moet u ervanuit gaat dat het ongeveer 7 werkdagen duurt nadat we uw montuur hebben ontvangen.

Zonnebrillen op sterkte

Natuurlijk! Neem op dezelfde manier de waarden over zoals u zou doen voor een bestelling van een gewone bril.
Ook dat kan bij COCO LENI. Selecteer tijdens uw bestelling “Trendy/Vlakke glazen”.
Spiegelende zonnebrillen zijn zonnebrillen waarbij er een reflecterende optische coating (de zogenaamde spiegel- of flash- coating) werd aangebracht op de buitenkant van de glazen. Op deze manier zien ze eruit als kleine spiegels. In de meeste gevallen geven deze glazen de drager een bruine of grijze tint over het zichtveld. Deze spiegelcoating vermindert de lichtdoorlaat doorgaans met 10 tot 60%. Hierdoor is een spiegelcoating zeer geschikt voor extreme condities zoals lichtreflecties door zand, water, sneeuw en op grote hoogtes. Gespiegelde glazen zijn overigens slechts spiegelend in één richting.
Ja, iedere gekleurde lens kan uitgerust worden met één van onze 4 spiegelkleuren. Dit kost slechts €59.