Na 5 verkochte brillen, doneren we er een.

Ons hulpprogramma

Het kopen van een bril is een belangrijke stap. Een bril draag je tenslotte iedere dag en het is belangrijk om goed voor de dag te komen. Gelukkig maar dat dit in onze huidige maatschappij tot de mogelijkheden behoort. In elke willekeurige winkelstraat is wel een gerenommeerde brillenwinkel te vinden en je kunt bij een aantal bedrijven zoals het onze nu ook heel goed online terecht.

Maar dat is niet overal ter wereld het geval.

Tenslotte heb je in onderontwikkelde gebieden geen opticiën op de hoek van de straat waar je onder het genot van een kopje koffie eventjes een nieuwe modieuze bril uitzoekt. In die gebieden is een bril niet zomaar iets vanzelfsprekends, ofschoon een bril daar natuurlijk net zo hard nodig is.

Er zijn plaatsen waar de mensen genoegen moeten nemen met een optrekje in een sloppenwijk en waar het dagelijks inkomen niet hoger is dan een paar karige Euro’s.

Hoe komen die mensen dan aan hun bril?

Die mensen hebben gewoon geen bril en dat terwijl ze die hard nodig hebben.

Er zijn naar schatting ruim 800 miljoen blinden op deze wereld, maar 80% van dit aantal had voorkomen kunnen worden als er goede oogverzorging was geweest en de juiste bril was voorgeschreven. Eigenlijk is dat onaanvaardbaar.

Een bril heeft direct invloed op de werkprestaties en dus ook op het inkomen van een werknemer die een bril draagt.

Iemand die goed kan zien is 35% productiever dan iemand die slecht ziet en geen bril heeft.

Dat heeft dus ook direct gevolgen voor het inkomen.

COCO LENI wil daar iets aan doen en draagt graag zijn steentje bij om er een leefbaardere en aangenamere wereld van te maken. Wij hebben daarom een plan gemaakt.

Wij hebben besloten dat we bij elke 5 brillen die wij verkopen er een aan iemand doneren die hem nodig heeft maar die hem niet kan betalen. Dat doen we momenteel in India, waar we meehelpen om iedere maand in de sloppenwijken van een grote stad een ‘ogenkamp’ op te zetten. Hier kunnen mensen die het zich niet kunnen veroorloven gratis onderzocht worden en een bril op sterkte krijgen.

Een druppel op een gloeiende plaat?
Zeker niet. Je zult maar net een van die mensen zijn die een bril hard nodig heeft en met zijn nieuwe bezit opgetogen dat kamp verlaat. Zijn kansen op een beter leven zijn direct aanzienlijk verbeterd.

COCO LENI is een zakelijke onderneming, maar dat hoeft toch zeker niet te betekenen dat wij niets kunnen doen voor mensen die het heel hard nodig hebben. Omdat brillen ons vakgebied zijn is dit dan ook het gebied waar wij iets kunnen geven aan een noodlijdende wereld.

Als je meer wilt weten over ons project schrijf ons dan. Wij zijn blij met je interesse en vertellen je er graag meer over.